БИОГРАФИЈА АТЛЕТСКОГ КЛУБА ,, ПЛЕМЕНИТО СРЦЕ“

Атлетски клуб,, Племенито срце “ је основан 2000- те године.Слава клуба је дан
СВЕТОГ САВЕ 27 JAНУАР.

Основали су га дугогодишњи  спортисти  заједно са бројним пријатељима  порта којима су СРПСТВО,   ПРАВОСЛАВЉЕ,  ЉУБАВ,  ВЕРА,  НАДА,  СЛОБОДА, МИР, РАЗУМЕВАЊЕ И  ТОЛЕРАНЦИЈА  на првом месту  у животу и спорту.

Животне и људске вредности сваког човека,жене и детета су на посебном месту у раду нашег клуба.

Клуб се са својим чланством и руководством бори против свих порока савременог друштва као што су  неморал,  насиље, разне  секте, злоупотреба и злостављање деце, болести зависности и друге негативне појаве  савременог  човека.

Својим радом у  спортском, културном, духовном и хуманитарном смислу јача смисао људске вредности и карактера,као и  очувања идентитета српства и православља.

Својим активностима помаже изградњу здравог тела и духа сваког члана који му се прикључи.  Од  сваког маратона се одвајају посебна и симболична средства у новцу,спортској и другој опреми за помоћ  деци без родитеља, ратној сирочади, оболелима од разних болести,  ометеној у развоју,  као и за обнову цркава и манастира. Добитници плакете Племенити  подвиг  године  Вечерњих  новости.

ЧЛАНАРИНА У КЛУБУ НЕ ПОСТОЈИ

Клуб се издржава од помоћи и донација ЉУДИ ДОБРЕ ВОЉЕ којима је наш рад разумљив у земљи и дијаспори. Наши маратони и акције се одржавају у земљи и земљама у окружењу. Спремни смо у сваком тренутку за велике акције у било ком месту света, без обзира на временске услове и финансијску ситуацију.
Т.Р. 160 – 98095 – 89

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сваки наш маратонац може да истрчи стазу од 50 до 100 км . у току више  дана     узастопно,  а зависно од потребе и више, до двадесетчетворочасовног  трчања.

Позивамо да нам се придружите и да заједно градимо и стварамо нове видике  у очувању  идентитета српства  и православља, да идемо стазама СВЕТОСАВЉА.

МИ НЕ ПРИЗНАЈЕМО БОЈУ И ПРИПАДНОСТ СВИ СМО БОЖИЈА ДЕЦА, ИМАМО  ПЛЕМЕНИТО СРЦЕ  И  РАДО ПРИХВАТАМО НАМА СЛИЧНЕ.